Kropsterapi

Kropsterapi her hos mig er “hands on” terapi, som består af en blanding af bevægelse af leddene, massage af musklerne, åndedrætsteknikker og akupunktur/zoneterapitryk. Bevægelserne er pulserende og tryk varierer i styrke. Behandlingen foregår fuldt påklædt og typisk liggende på ryggen. Behandlingerne sætter gang i kredsløbet, aktiverer nervesystemet og løsner op for spændinger. Der er fokus på hele kroppen, såvel fysisk som psykisk, idet der arbejdes ud fra en tro på, at traumer og følelsesmæssige oplevelser kan sætte sig i kroppen. Derfor kan der også, efterhånden som spændingerne frigøres, blive behov for samtaler, hvorfor behandlingerne med fordel kan kombineres med samtaleterapi efter behov. Du kan læse om samtaleterapi under fanen “samtaleterapi”.

Den primære opgave i kropsterapi at lægge mærke til, hvordan tingene føles, og hvordan kroppen respondere. Mulighederne ligger kort sagt i sansningerne. Sansningerne beskriver den fysiske måde, kroppen føles på, uden fortolkninger og bedømmelser. Når de sansninger, der ligger til grund for følelserne ikke kan mærkes, spores og moduleres, kan følelserne eskalere, så de kommer ud af kontrol fx raseri, hysteri og rædsel. Kroppen kan simpelthen ikke rumme energien, og en emotionel flodbølge flyder ud over kroppens rum, på samme måde, som når et glas løber over. Man bliver ude af sig selv. Mål m. kropsterapi er bl.a. at få adgang til de indre ressourcer – kroppens evne til selvregulering.

Kropsterapi er ideel, når sansehjernen er understimuleret, og/ eller når man af den ene eller den anden grund har svært ved at udtrykke sig verbalt. Den kortvarige effekt er at nervesystemet falder til ro. Den længere varende er, at der oparbejdes en bedre modstandsdygtighed. Når/ hvis et barn er kronisk stresset, udvikler den bagerste mere primitive del af hjernen ekstra celler, mens den frontale neocorticale struktur, som er ansvarlig for sprog og social relatering, vokser med formindsket hast. Energien anvendes kort sagt på overlevelse og aktiverer de automatiske reaktioner (ligger i bagerste del af hjernen). Ved berøring sker der det, at kroppen får en erfaring m. nærhed/ sansningen. Hormonelt udløses oxytocin som bl.a. er med til at sænke det sympatiske nervesystem mens det parasympatiske stiger.

Kropsterapi kan for nogle ligge på kanten af mestringszonen. Det udføres derfor drypvis og i et tempo, som tilpasses den enkelte. Strukturen og rytmen i sessionerne er stort set den samme hver gang, idet det skaber forudsigelighed og genkendelighed, men sessionens varighed kan variere.

Kontakt mig gerne for mere info.